Konkursi-za-studente/Obuka/1

Јавни конкурс-награде Др Зоран Ђинђић

22. 11. 2023.

У име председнице Одбора Фонда "Др Зоран Ђинђић", проф. др Биљане Шкрбић.

Обавештавамо Вас да је Фонд „Др Зоран Ђинђић“ објавио јавне конкурсе за предлагање кандидата за доделу годишњих награда „Др Зоран Ђинђић“ за младе научнике и истраживаче, као и за најбољи завршни рад на основним и мастер академским студијама из области филозофских и социолошких наука за школску 2022-2023. годину.

Позив за предлагање кандидата за доделу годишње награде „Др Зоран Ђинђић“ за најбољи завршни рад на основним и мастер академским студијама из области филозофских и социолошких наука отворен је до 24. новембра 2023. године, док је позив за предлагање кандидата за доделу годишњих награда „Др Зоран Ђинђић“ за младе научнике и истраживаче отворен до 27. новембра 2023. године.

Званичан допис у име Одбора Фонда „Др Зоран Ђинђић“, текстове конкурса и Правилнике о додели Награда можете наћи у прилогу.

КОНКУРС ЗА ДАРОВИТЕ СТУДЕНТЕ

20. 11. 2023.

Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду

 

Линк - Конкурс

OБУКА ЗА ПОТЕНЦИЈАЛНЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ

08. 11. 2023.

Обавештавају се студенти који су се пријавили за обуку за потенцијалне предузетнике, да ће се иста реализовати у учионици 104, 9.и 10. новембра. Окупљање  и регистрација учесника је од 9:50 часова.

Обука за потенцијалне предузетнике

25. 10. 2023.

-Обука за потенцијалне предузетнике –

У циљу јачања предузетничког духа, као и развоја и јачања домаће привреде, Регионални центар за друштвено-економски развој – Банат и ТФ “Михајло Пупин” из Зрењанина, уз подршку Министарства привреде и Развојне агенције Србије, организују дводневну обуку намењену потенцијалним (будућим) предузетницима. Обука ће се одржати 09. и 10. новембра 2023. године на Техничком факултету “Михајло Пупин”, Ђуре Ђаковића бб, Зрењанин.

Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић

13. 10. 2023.

Грешка

Током протеклих 20 година, обезбедили смо стручну праксу за преко 1 000 студената и младих дипломаца. Многи од њих данас раде у својим матичним земљама где доприносе даљем развоју нашег региона. Из Србије, 390 стипендиста је учествовало у нашем Програму стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић. Данас, већина њих живи и ради у Србији. По повратку, наши стипендисти постају део регионалне алумни мреже нашег Програма стипендија где имају могућност додатног усавршавања у складу са потребама локалног тржишта рада.

 

Додатне информације о Програму можете пронаћи на нашем веб-сајту: www.stipendienprogramm.org. Поред тога, радо ћемо организовати и позив где ћемо Вам детаљније представити наш Програм.

 

У прилогу можете преузети документе.

Прилози (објава садржи више од приказаних прилога)

ПОЗИВ ЗА ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМ Sustainability Starter

06. 10. 2023.

Грешка

Рок за Sustainability Starter продужен до 10. октобра линк: Детаљније.

 

Рок за пријављивање за едукативни програм Форума за одговорно пословање, Sustainability Starter, продужен је до 10. октобра. У питању је бесплатан једномесечни програм за студенте завршних година и свеже дипломце основних или мастер студија који желе да граде каријеру у области одрживости и друштвено одговорног пословања, добију практична знања и повежу се са пословном заједницом.

 

Програм Sustainability Starter је намењен младима који су заинтересовани за теме одрживог развоја и желе да направе прве кораке ка каријери у одрживости и одговорном пословању. Полазници програма имаће прилику да уче од експерата у овој области из водећих компанија у Србији и стекну практична знања неопходна за развој каријере у овим областима.

 

Како би применили стечено знање, компаније ће полазницима задати и #SustainabilityIzazov. Подељени у тимове, Стартери ће имати прилику да уз менторску подршку раде на решавању различитих бизнис проблема, попут смањења угљеничног отиска производње, боље енергестке ефикасности или подстицања запошљавања угрожених група. Своја решења представиће пред бизнис заједницом на највећем ЦСР догађају у Србији – CSR&ESG Форуму. Кроз серију предавања, дружења и менторски рад, полазници програма моћи ће да стекну практична знања, вештине и нова познанства, и спремније закораче у свет одрживог пословања.

 

Програм се спроводи већ 4. годину за редом, ове године под новим називом и освеженим садржајем, који прати трендове у области одрживости и друштвено одговорног пословања.

 

Како изгледа Sustainability Starter?

 

Програм представља комбинацију онлајн сусрета и посета компанијама које ће угостити полазнике у својим просторијама. Предавања се одржавају једном до два пута недељно, у трајању од месец дана. Програм укључује и тимски рад на студији случаја – #СустаинабилитyИзазов, за чије решавање ће полазници имати подршку ментора. Полазници ће имати прилику да решења представе на ЦСР&ЕСГ Форуму у децембру.

 

Шта ћу добити на програму?

 

· Прилику да стекнеш теоријска и практична знања о одрживом развоју и друштвено одговорном пословању од експерата из водећих компанија у Србији

· Прилику да своје решење студије случаја – #SustainabilityIzazov у тиму представиш пред бизнис заједницом на конференцији ЦСР&ЕСГ Форума

· Сертификат о учешћу

· Направићеш прве кораке ка каријери у области одрживости

 

Ко може да се пријави?

Позив је отворен за студенте завршних година, мастер студија и дипломце (највише до 12 месеци након завршетка студија) из целе Србије.

 

 

Како се врши пријављивање?

Пријављивање се врши попуњавањем ФОРМУЛАРА.

 

 

Који је рок за пријављивање ?

 

Конкурс је продужен до 10. октобра.

 

Из којих компанија долазе предавачи и ментори?

 

Предавачи и ментори долазе из реномираних компанија, чланица Форума за одговорно пословање: Bosis, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta holding, Elixir Group, Ernst & Young d.o.o, Gecic Law, Nelt, OTP banka Srbija, PWC i UniCredit banka

Водећи се крилатицом “Бољи бизнис за боље друштво”, Форум окупља компаније које доприносе развоју друштва кроз принципе одрживог развоја и подстиче бизнис сектор да буде активан и поуздан партнер заједнице у којој послује. Форум оснажује компаније да послују у складу са принципима одрживости, одговорности и етике, и кроз синергију ресурса и знања доприноси спровођењу добрих пословних пракси које доносе позитиван и мерљив друштвени и еколошки утицај.

Програм NIS Energy

06. 10. 2023.

Грешка

Обавештавамо Вас да компанија НИС покреће четврту сезону програма НИС Енергy – једногодишњег плаћеног програма намењеном дипломираним и мастер студентима. Kроз овај програм компанија НИС жели да пружи шансу младима да своју каријеру започну у једној од водећих домаћих компанија и највећем енергетском систему у региону, као и да тим наше компаније обогатимо њиховом мотивацијом и енергијом. Током целокупног трајања изабране полазнике програма прате ментори НИС-а који им пружају сву потребну подршку. Поред рада у компанији, биће организовани различити тренинзи, стручна предавања и обуке, као и рад на индивидуалном пројекту. Детаљније о програму можете пронаћи на линку.

Почетак програма планиран је за 15.01.2024. године, а овогодишњи програм ће обухватити 25 кандидата. Пријава је отворена од 11. септембра до 01. октобра путем линка.

Стари сајт


Контакт

☗ Технички факултет Михајло Пупин
(у оквиру Универзитета у Новом Саду)
⚲ Ђуре Ђаковића бб, 23000 Зрењанин
☎ Тел. +381 23 550-515
☏ Факс: +381 23 550-520
✉ е-пошта: dekanat@tfzr.uns.ac.rs
ПИБ: 101161200
Број жиро рачуна: 840-1271666-43