17
ЈУН
2019

Iskustva - Naši studenti na drugim fakultetima u okviru Erazmus programa

1. Obuda Univerzitet, Budimpešta, Mađarska - oblast tekstila

17
ЈУН
2019

Iskustva - Mobilnost nastavnika

1. Prof. dr Bogdana Vujić - Oblast zaštite životne sredine - Portugal

2. Doc. dr Ljubica Kazi - Oblast analize i razvoja softvera  (0613) -  South-west university "Neofit Rilski" Blagoevgrad, Bulgaria (26.5.2019 -31.5.2019.)

IZVESTAJ Blagoevgrad

17
ЈУН
2019

Iskustva - Erazmus studenti na našem fakultetu

Letnji semestar 2018-19 - Mobilnost studenata sa South-west University "Neofit Rilski" Blagoevgrad Bugarska

U okviru programa Erazmus na našem fakultetu su u letnjem semestru 2018-19 godine boravila 3 studenta sa South-west university "Neofit Rilski" Blagoevgrad, Bugarska. Studenti 2. godine smera Computer systems and technologies su pohađali nastavu na našem fakultetu iz oblasti Veštačke inteligencije, Programskih jezika, Teorije informacija i komunikacija i drugih predmeta, a u toku i njihovo polaganje ispita na našem fakultetu. Na osnovu Erazmus sertifikata o studentskoj mobilnosti studenti stiču pravo da im navedeni ispiti budu prihvaćeni na matičnom fakultetu. Erazmus mobilnost studenata i nastavnog osoblja pruža velike mogućnosti u smislu ostvarivanja novih saznanja i iskustava u razmeni sa drugim kolegama.

Studenti iz Bugarske su u okviru njihovog boravka u našem gradu realizovali posetu softverskoj kompaniji YUTEAM SOFTWARE iz Zrenjanina, kao i Odseku za informaciono-komunikacione tehnologije gradske uprave grada Zrenjanina. U okviru posete kompaniji YUTEAM software upoznali su se sa radnim mestima i zaduženjima u okviru softverske kompanije, podelom specijalnosti, načinu rada u timu i organizaciji zadataka primenom posebnih softverskih alata. U okviru posete Gradskom IT odseku, studenti su se upoznali sa radom odeljenja za Geografski informacioni sistem, kao i sa aktivnostima unapređenja infrastrukture koja je u toku u Gradskom IT sektoru.