Универзитет у Новом Саду
Технички факултет "Михајло Пупин"
Зрењанин

Vesti/Vesti/1/LETNjA-STRUCNA-PRAKSA-(2023)-

ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКСА (2023)

02. 11. 2023.

Грешка

ЛЕТЊА СТРУЧНА ПРАКСА 2023.

 

Промоцијом резултата Летње стручне праксе 01. новембра 2023.  окончан је једанаести циклус овог пројекта који од 2011. године заједнички спроводе удружење привредника ЗРЕПОК и Технички факултет "Михајло Пупин", а који је подржан и финансиран од стране Града Зрењанина. На конкурс који је објављен маја месеца, на 20 расписаних места пријавило се 48 студената, а до краја је своје задатке реализовало њих 19. Треба напоменути да је студентима дата прилика да раде као појединци, или у двочланим или трочланим тимовима што још једна нова додата вредност овом пројекту.

 

Студентима су задати реални проблеми за унапређење пословања и иновирање одређених пословних процеса које су уз стручна лица - менторе решавали у предузећима током лета. Притом су прошли радионице за писање ЦВ, мотивационог писма, обавили су пословне интервјуе. Пројектна решења која су предложили као одговор на задати проблем била су оцењивана од стране петочлане комисије: Горан Ковачевић (ЗРЕПОК), професори Елеонора Десница, Едит Терек Стојановић и Далибор Добриловић, као и студенткиња Весна Михајлов, победница претходног циклуса. Координатор пројекта је проф. др Драгана Глушац од стране факултета и Драгољуб Бјелоглав од стране ЗРЕПОК-а. Значајни део посла у реализацији и контроли активности преузела је на себе као и до сада, Изабела Балинт Марков директорка Уније послодаваца Србије – послодавци Зрењанина. Одбрана радова је била јавна. Сви радови су оцењивани кроз читаву матрицу критеријума и ове године су оцењени као изузетно успешни. Комсија је имала тежак задатак, и одлучиле су нијансе. По броју стечених бодова на врху табеле нашао се студент друге године студијског програма Информационе технологије – софтверско инжењерство Лука Глишић са пројектом: "Израда и усавршавање постојеће wеб апликације и андроид апликације" у фирми DIGIWEAR.Другопласирани је Дилан Добарџић са пројектом: "Анализа перформанси супермаркета и верних купаца", реализован у ГОМЕКС-у. Трећепласирани је студентски двојац са машинског инжењерства Дејан Ландуп и Огњен Крнета и са пројектом "ОВ5X Нова Опел Астра" који је реализован у Новаресу.


Учесници који су се такмичили и такође креирали изванредна пројектна решења су: Холић Јована, Марко Стојанов, Миа Андрејић, Ивана Торњански, Бранко Савић, Немања Гуцул, Игор Скрофанов, Милица Јованов, Кристина Беретка, Тамара Чебзан, Предраг Новокмет, Никола Зиндовић, Стефан Милутиновић, Миљана Надаждин, Кристина Питаревић.


За прва три пласмана новчане награде је обезбедио ЗРЕПОК, а за све учеснике који су у спешно реализовали задатке финансијску подршку обезбедио је Град Зрењанин.

 

Факултет је преузео обавезу да првопласираног Луку Глишића, ослободи административних трошкова студирања у наредној години студија.

 


Честитамо свим студентима на сјајно обавељеним задацима!

грешка
грешка
грешка
грешка
грешка
Стари сајт


Контакт

☗ Технички факултет Михајло Пупин
(у оквиру Универзитета у Новом Саду)
⚲ Ђуре Ђаковића бб, 23000 Зрењанин
☎ Тел. +381 23 550-515
☏ Факс: +381 23 550-520
✉ е-пошта: dekanat@tfzr.uns.ac.rs
ПИБ: 101161200
Број жиро рачуна: 840-1271666-43